A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. 

Miért vonzzák az embereket a szokatlan ízek?

Miért vonzzák az embereket a szokatlan ízek?

Az emberi nyelven több tucat ízlelőbimbó helyezkedik el, melyeken receptorok találhatóak, amik képesek az ízlelésre. Ezt a képességet az emberiség a kezdetek kezdetén fejlesztette ki, és főként a mérgezés elkerülésének érdekében, illetve a potenciális tápláló ételek megtalálásában van fontos szerepe. Alapvetően öt alap ízt érzékelünk: savanyú, édes, keserű, sós, umami.

A Jelly Belly cukorkák között mindegyik ízre találhatunk megfelelő kivitelt. Érdekes, hogy míg az ősidőkben a savanyú íz egyet jelentett a mérgező, éretlen dolgokkal, addig manapság az embereknek megnövekedett igényük van a furcsa ízek iránt. Azt, hogy egy ember milyen ízek iránt vonzódik, az agy határozza meg.

Vannak, akik különösen szeretik a savanyú ízt, mint a zöldalma, cseresznye és hasonló variánsok. Mások az édesnek nem tudnak ellenállni, míg megint mások a kesernyés ízekért vannak oda. Bármelyiket is kedveljük a Jelly Belly cukorkák között megtalálhatjuk ízlésünknek megfelelő ízvilágot, és akár még próbára is tehetjük határainkat!

Kísérletezze ki Ön is, hogy melyik íz a kedvence, a Jelly Belly segítségével!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog